Consulting services can provide valuable insights, strategic guidance, pecialized

1901 Shiloh, Hawaii 81063

Shopping cart

Subtotal 0.00 Ft

View cartCheckout

Lakásfelújítás - Fürdőszoba felújítás

Felújított modern fürdőszoba épített zuhanyzóval
19

év tapasztalat

>2005 óta<

FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁS

A fürdőszoba felújításának sok oka lehet. A két leggyakoribb talán az, hogy jelentősen megkönnyíti a lakók életét, másrészt a lakás értékét is nagy mértékben megnöveli. A ma embere több időt és pénzt fordít a fürdőszobájára, ezért nem meglepő, hogy az napjainkra az otthonunk egyik megbecsült élvezeti forrásává vált. A fürdőszoba ma már nemcsak egy félreeső mellékhelyiség, amely pusztán tisztálkodási célokat szolgál, hanem a lakás egy olyan pontja, ahol a nap elkezdődik és befejeződik.

Gyakran a panellakások kis fürdőszobái jelentik a legnagyobb kihívást, a tapasztalatainkkal ebben is tudunk segíteni.

A FÜRDŐSZOBATERVEZÉS ALAPJAI

A konyhához hasonlóan a fürdőszoba is egy jó lehetőség arra, hogy a lakástulajdonosok növeljék az ingatlanuk értékét. De bármennyire is szükség van a fürdőszoba felújítására, gyakran a tervezettnél több idővel és gonddal szokott járni. Mivel egy olyan helyiségről van szó, ahol sok elektromos, gáz- és vízvezeték fut, a felújításakor szigorú szabályokat kell figyelembe venni. 

A fürdőszoba felújítása során sok szempontot kell mérlegelni, nehogy a végeredmény bosszúságok forrása legyen.

tervezo
about
Fürdőszoba felújítás káddal és modern falicsempével
about
ALAPKÉRDÉSEK

A tervezgetés során a legfontosabb kérdések: miért akarok új fürdőszobát? Nagyobb tárolóhelyre lenne szükségem? Van még lehetőség bővítésre? Lelakott vagy ódivatú jelenleg a fürdőszobám? A fürdőszobabútort vagy a szanitert kellene kicserélni? A csaptelepek is cserére szorulnak? Túl sötét a fürdőszoba? Túl kicsi vagy túl nagy a tér? Túl unalmas? Túl egyszerű vagy túl csicsás?

Ha ezeket a kérdéseket felteszi magának, tisztábban fogja látni, mire is van szüksége. És ez fogja megalapozni az új fürdőszobája terveit.

ÍRJON EGY KÍVÁNSÁGLISTÁT!

Újabb kérdések következnek. Most már tudja, hogy mire lenne szüksége, de mi a konkrét elképzelése? Ezen gondolkozzon el alaposan, mert manapság sok olyan lehetőség (például épített zuhany, akadálymentesített fürdőkád, öblítőperem nélküli WC csésze, különleges törölközőszárítók és fürdőszobaszekrények) is rendelkezésre áll, amely korábban elképzelhetetlen volt. Írjon részletes listát mindazokról a dolgokról, amelyekről nem szeretne lemondani!

Ez nagy segítséget jelent Önnek és a vállalkozónak is egyaránt.

Fürdőszoba felújításhoz egy kívánságlista írása
about
furdoszoba latvany
about

FÜRDŐSZOBA LÁTVÁNYTERVEZÉS

Amennyiben szeretné, lehetőség van látványterv készítésére is. A látványtervek a valóságnak megfelelően jelenítik meg az elképzelt fürdőszobát a kiválasztott csempékkel, szaniterekkel, bútorokkal. Nagy előnyük, hogy nem csak megjelenítik a tervet, de lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a szükséges módosításokat még a kivitelezés előtt el lehessen végezni. 

Javasoljuk, hogy még a látványtervezés előtt gondolja végig és döntse el, hogy milyen legyen az Ön álomfürdőszobája!

FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁS ELŐTT

Néhány kérdés gondolatébresztőnek:
 • Klasszikus padlólapot szeretne vagy fahatásút?

 • Fényes vagy matt felületű csempét választana?

 • Egy vagy két mosdókagylóra lenne szüksége?

 • Milyen színeket képzel el a fürdőszobában?

 • Törölközőszárítót vagy padlófűtést szeretne?

 • Kádat vagy zuhanyt szeretne?

 • Épített zuhanyt vagy zuhanytálcát választana?

 • A mosógépet is a fürdőszobában kell elhelyezni?

 • A WC a fürdőszobában vagy külön helyiségben legyen?

 • Csak toalett legyen vagy szeretne bidét is?

 • Milyen szanitereket képzel el?

 • Milyen megvilágítást szeretne?

 • Mi az, ami nélkül nem tudna élni?

furdoszoba felujitas elott
furdoszoba felujitas ar
about

MENNYIBE KERÜL A FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁS?

Mennyit tud a felújításra szánni? Ez a legfontosabb kérdés. A fürdőszoba felújítása a lakásfelújítás egyik legköltségesebb része, járja körbe, mennyibe kerülnek azok a burkolatok, szaniterek, bútorok, amelyeket mindenképpen szeretne a fürdőszobájába. Ne feledkezzen meg arról sem, ha a vezetékeket is ki kell cserélni, az még inkább megemeli az árat. Itt nagyon fontos, hogy a költségeket reálisan tervezzük meg. Tartsuk észben, hogy a fürdőszoba felújításnál mindig felmerülhetnek extra költségek, felszínre kerülhet korábbi csőtörésből adódó vízkár, salétromosodás, penész, ezért ezzel jobb előre számolni. 

Nagyot álmodni jó dolog, de a fürdőszoba felújításakor racionálisan kell látni a lehetőségeket, és ha máshol nem is, itt mindenképpen tartalékolni kell a nem várt költségekre.

A FELÚJÍTÁSRA SZÁNT IDŐ

Nagyon fontos tudni, mennyi idő áll rendelkezésre. A fürdőszoba felújítás rendkívül időigényes munka. Reális célokat tűzzön ki maga elé! Napjainkban a lakásfelújítás egy igen virágzó iparág, sok vállalkozónak több egyidejűleg futó projektje is lehet, ami késleltetheti az Ön fürdőszobájának mielőbbi elkészültét. Lényeges, hogy szerződésben legyen rögzítve és pontosan megbeszélve, mikorra fejeződjön be a munka, mert…

… amíg a fürdőszoba nem használható, addig a családnak máshol kell megoldani a napi tisztálkodást.

Árajánlat készítése fürdőszoba felújításhoz
about
Luxus fürdőszoba új dizájn, elegáns színkombinációkkal
about

A FÜRDŐSZOBA SZÍNEINEK KIVÁLASZTÁSA

Az egyik legfontosabb dolog a fürdőszoba megtervezésekor annak eldöntése, hogy milyen burkolatok és szaniterek kerüljenek a fürdőbe. Minden fürdőszobában vannak fókuszpontok, ezért ha olyan színvilágú falicsempét képzel el, ami egyáltalán nincs összhangban a bútorral, akkor komoly nehézségekbe ütközhet ehhez megfelelő padlólapot és egyéb szanitereket találni. Persze nem kell, hogy tökéletesen összeilljenek, de azért az összhang megtalálása fontos. Elérkeztünk a színpalettához: nagyon fontos, hogy már a tervezési szakaszban határozott elképzelése legyen arról, milyen színeket is szeretne a fürdőszobába. A színek nagyon meghatározóak a felújítás során. Alább olvasható némi iránymutatás a színek választását illetően.

Még egy dolog! Bármilyen színeket is válasszon, a fürdőszobai világítás hatással van arra, hogyan mutatnak.

FÉNYEK A FÜRDŐSZOBÁBAN

Kap a fürdőszoba természetes fényt? Ha igen, reggeli, kora délutáni vagy késő délutáni fényeket? Vannak árnyékok? Ha nincs természetes megvilágítás, akkor milyen megvilágítása legyen a helyiségnek? Milyen lámpákat és milyen típusú égőket szeretne? A tervezéskor érdemes számításba venni, milyen fejlesztések történtek a világítástechnikában, az 1980-as, 1990-es évek fénycsöveit el kell felejteni. 

A spotlámpák és a rejtett világítás csodálatos fényeket varázsolhatnak a fürdőbe, a fényerőszabályzással pedig fantasztikus hangulatot teremthetünk.

furdoszobai fenyek
about

MEGTALÁLNI A VÁLLALKOZÓT

Ha beszél bárkivel, akinek volt már dolga fürdőszoba-felújítással, elmondhatja, hogy itt gyakorlatilag minden a kivitelezőn múlik. A vállalkozó elvégezheti jól, de nagyon el is ronthatja a munkát. Ebben a szakmában sok kontár tevékenykedik, akit csak az Ön pénze érdekel. Érdemes tudni, hogy a fürdőszoba esetében, szemben a teljes lakásfelújítással, kevesebb a törvényi előírás, ezért nagyon sok múlik azon, Ön kit bíz meg a munkával. Némi tájékozódás nagyon fontos a sikerhez, csak profi, engedéllyel rendelkező vállalkozót bízzon meg a munkával! Sokan vannak, akik keveset kérnek, olyannyira, hogy az már nem is reális. Kérjen referenciákat, nézze meg a korábbi munkáikat! Legyen óvatos, ha valaki azonnal el szeretné a munkát kezdeni, anélkül, hogy írásos árajánlat és szerződés készült volna, vagy ha azelőtt pénzt kér, mielőtt a szerződést aláírták volna. Ne fizessen, csak ha már írásban rögzítették, hogy milyen alapanyagokért és munkákért ad ki pénzt. A rosszul felújított fürdőszoba és az ebből eredő (víz)károk nagyon sokba kerülhetnek utólag, jóval többe, mintha egy megbízható vállalkozóval végeztette volna el a munkát.

furdoszoba felujitas vallalkozo
Luxus fürdőszoba modern berendezésekkel.
about

KIS FÜRDŐSZOBA

Az optikai tágító hatás érdekében érdemes világos színeket használni, mivel ezek visszaverik a fényt és növelik a térérzetet. Az egységes burkolat és a tükör alkalmazása révén nagyobbnak tűnik a tér. A sötét opálüveg helyett válasszon inkább átlátszó zuhanykabint, mert az előbbi optikailag szűkítheti a helyiséget. Használjon rejtett világítást és több fényforrást, hogy a fürdőszoba világosabb és tágasabb hatást keltsen. A polcok és tárolók ügyes elhelyezésével a rendezettség is hozzájárul a nagyobb térérzethez.

Ügyes színválasztással is tágíthatjuk optikailag a teret.

NAGY FÜRDŐSZOBA

Itt bátran kísérletezhet meleg színekkel és sötétebb árnyalatokkal is, amelyek meghittebbé és hangulatosabbá teszik a teret. A kontrasztos színek és különböző textúrák használata izgalmasabbá teheti a fürdőszobát. A nagyobb helyiségekben akár különböző zónákat is kialakíthat, például különálló zuhanyzót, fürdőkádat és piperesarkot. Az elegáns burkolatok és az olyan díszítőelemek, mint például a márvány, luxus érzetet kelthetnek. A megfelelő világítás itt is kulcsfontosságú: használjon központi világítást, valamint hangulatvilágítást a tükrök és a fürdőkád körül. A nagy ablakok és a természetes fény szintén hozzájárulnak a tágas, fényes tér kialakításához. 

Végül, a megfelelő tárolórendszerek és bútorok kiválasztása segít megőrizni a rendet, így a nagy fürdőszoba mindig rendezett és vonzó marad. 

Modern fürdőszoba látványtervezés, elegáns fürdőszoba bútorral, zuhanytálcával és nagy tükörrel,
about
Luxus fürdőszoba modern berendezésekkel.
about

A FÜRDŐSZOBAI FELÜLETEK

A fürdőszobabútorok is befolyásolják a fürdőszoba hangulatát. Jól meg kell tervezni, ezért nem árt, ha kikéri a vállalkozó véleményét a különböző anyagokkal kapcsolatban. Olyat válasszon, amely az igényeinek és a pénztárcájának egyaránt megfelel. Aki kevésbé árérzékeny, az választhat akár gránitból vagy márványból készült pultot vagy mosdót is. De porcelánból és műmárványból készült szaniterek is bőséges választékban kaphatóak.

Különleges felületekkel, szaniterekkel egy kis panelfürdőszoba is egyedivé varázsolható.

A FÜRDŐSZOBA PADLÓJA

A legtöbben úgy gondolják, hogy a fürdőszoba leginkább használatba vett részei a csövek, pedig a padló az. A megfelelő padló kiválasztása sok mindentől függ.  Mennyi pénzt tud rá költeni? Melyik a leginkább vízhatlan? Milyen stílusok közül lehet választani? Mekkora felületet kell burkolni a fürdőben? Vegye számításba, hogy a padló burkolásakor több lehetőség is van: a klasszikus padlólapot diagonálban vagy hálóban, a manapság divatos hosszúkás fahatásút pedig feles, harmados vagy negyedes eltolással is le lehet rakni.

Amikor a fürdőszobát megtervezi, praktikusabb olyan padlólapot választani, amely minél inkább csúszásmentes felületet biztosít.

000022323
about
Fürdőszoba felújítás káddal és modern falicsempével
about

FÜRDŐKÁDAK

Ma már a kádak között is nagy a választék. Még mindig népszerűek a hagyományos kádak, a hagyományos szó azonban nem jelenti azt, hogy a minőségük silányabb lenne. Sokféle stílusú és anyagú fürdőkád kapható, a korábban elterjedt öntöttvas kád mellett létezik lemezből, akrilból és öntött márványból készült kád is. A formájuk alapján beszélhetünk egyenes, aszimmetrikus és sarokkádról.

Nem kell lemondania a fürdőkádról akkor sem, ha már nehezére esik a kádba történő be- és kiszállás. Ez esetben választhat akadálymentes fürdőkádat is. 

JAKUZZI KÁDAK

A jakuzzi olyan hidromasszázs kád, amely a tisztálkodást élményfürdővé varázsolja. Sokféle lehetőség közül lehet választani, a legnépszerűbbek a légbefúvásos technológián alapuló  masszázskádak. Ezek a kádak elektromos kapcsolatot igényelnek, lévén motorral felszereltek, a beépítésükhöz komoly szakértelem szükséges.

Mára a jakuzzi kádak pozitív élettani hatásait vizsgálatok igazolták.

31312595_xxl 1024x702 1 1
about
epitett zuhanyzo
about

ÉPÍTETT ZUHANYZÓ

Kis helyigényük miatt nagyon népszerűek. Sok fürdőszobába kád és zuhanykabin is be van építve. Ha kevés a hely, akkor mindenképp az utóbbi ajánlott. A zuhanypanellel, beülővel ellátott kabinok jelentősen megnövelik nemcsak a fürdőszobának, de magának a lakásnak az értékét is. A kád és a zuhany beépítésénél néhány dolgot figyelembe kell venni. A legfontosabb szempont a megfelelő vízszigetelés kialakítása. Amikor régi kádat, zuhanykabint vagy csempét távolít el, fel kell készülni az extra költségekre. Ilyenkor gyakori a vízkár, és ha nem megfelelő anyagokat használtak a korábbi munkálatok során (pl. gipszkartont tégla helyett), akkor jelentősen növekedhetnek a költségek.

Ma már nem csak zuhanytálcában, hanem épített zuhanyban is érdemes gondolkodni!

A MEGRENDELŐ SZEMÉLYES JELENLÉTE

Végül, legyen ott a munka helyszínén, amikor csak teheti! A jelenléte nem zavarja a felújítást, ugyanakkor nagyon fontos, hogy lássa, hogyan végzi a kivitelező a munkát. Nyugodtan kérdezzen, és kérje meg a vállalkozót arra, hogy tájékoztassa időről-időre, hol tartanak éppen. Az is nagyon fontos, hogy ha arra gyanakszik, hogy a felújítás nem a megbeszéltek szerint halad, illetve a kivitelezés hanyag, akkor azonnal állítsa le a munkát. Ez az Ön lakóhelye, joga van ahhoz, hogy megállítsa a felújítást és megbeszélje aggodalmait a vállalkozóval. Lehet, hogy ez az egyetlen esélye, hogy kijavítsák a rosszul végzett munkát. Lépjen azonnal, ha szükségesnek látja!

Ne feledje, hogy az elkészült fürdőszobát Ön fogja használni, ezért saját érdeke, hogy figyelemmel kövesse a felújítást!

31312595_xxl 1024x702 1 1
about
furdoszoba felujitas vege
about
MINDENT ÖSSZEGEZVE

A fürdőszoba felújítása lehet nagyon stresszes időszak, de nem feltétlenül az. Lehet örömmel is nézni, ahogy a régi, lelakott helyiség megszépül, amelyet Ön majd sok évig szerethet és használhat. És mindaz az információ, amit nyújtani tudunk, máskor és máshol is kamatoztatható. Ami nagyon fontos: érdeklődjön, tájékozódjon, és akkor felkészülten, könnyebben veszi az egészet. A stressz senkinek sem jó, és ne feledje: az a tény, hogy lesz egy szép új fürdőszobája, jó dolog! Nem szabad rémálomként megélni a fürdőszoba felújítását!

Keressen egy jó vállalkozót, aki az elképzelései szerint tudja kivitelezni a munkát és élvezze az új fürdőszobáját!