Consulting services can provide valuable insights, strategic guidance, pecialized

1901 Shiloh, Hawaii 81063

Shopping cart

Subtotal 0.00 Ft

View cartCheckout

Lakásfelújítás - Fürdőszoba felújítás

KONYHA FELÚJÍTÁS

A konyhafelújítás és átalakítás a lakásfelújítás legnagyobb volumenű projektjei közé tartoznak. És a leggyümölcsözőbbek is. Hogyan tervezzük meg új konyhánkat, hogy az árban is, időben is megvalósítható legyen? Cégünk segít, a tervezéstől egészen addig, amíg az első étel megfőhet az új konyhájában.
Ami nagyon fontos: eldönteni, mit is szeretne az új konyhájába. Több tároló helyet? Nagyobb munkafelületet? Szigetasztal a konyha közepére? Vagy egy olyan konyhát, ahol elfér a családja és a barátai is, miközben készül az étel? Tapasztalataink birtokában segítségére lehetünk Önnek oly módon, hogy már elkészült példákat mutatunk, és megismertetjük Önnel a legújabb dizájnt és trendeket is.

Ötletek és ajánlatok az Ön pénztárcájához igazítva!

konyha felujitas 1
about
konyha felujitas budapesten
about
TERVEZZÜK MEG

Egy gyakorlott vállalkozó pénzt és időt takaríthat meg Önnek azzal, hogy a lehetséges problémákat előre felveti. Tisztában van azzal, milyen buktatókkal kell szembenézni, illetve ismeri a jó konyhák trükkjeit is. Tanácsot adhat a maximális helykihasználással kapcsolatban, költséges anyagok helyett javasolhat olcsóbb, de jó megoldást, és tudja, hol érdemes ezeket megvásárolni. De néhány információra szüksége van.

A sikeres kivitelezés titka a jó együttműködés.

HOGYAN KÉSZÜL A JÓ KONYHA?

1. Először készítenünk kell egy alaprajzot a konyháról, amelyen fel vannak tüntetve az ajtók, ablakok, tűzhely, falon kívül futó csövek, villanykapcsolók és konnektorok.
2. Szükség van egy részletes listára, amelyen rajta vannak az Ön kívánságai: több hely, több tároló, stílusosabb berendezés, esetleg hely a háziállatnak. Kérjük, tegye ezeket a kívánságokat fontossági sorrendbe, kezdve a mindenképpen szükségestől a vágyálomig.
3. Jó, ha vannak olyan prospektusok vagy katalógusok, amelyek tartalmazzák azokat a termékeket, anyagokat, mintákat, elrendezéseket, amelyek tetszenek Önnek. Ez lehet akár egy kép a barátai konyhájáról, vagy máshol látott építészeti megoldás.

Az üvegajtók jól mutatnak a konyhaszekrényen, de ha Ön nem éppen rendmániás, praktikusabb a teliajtó.

lakas felujitas 17
about
Konyhaszemélyiség-teszt

Öt kérdés, amelyet válaszoljon meg magának!

1.

Hány szakács dolgozik a konyhában egyszerre?

A.

Kettő vagy több (gyerekeket és vendégeket is beleértve).

B.

Egyszerre csak egyvalaki főz.

C.

Senki.

1.

Hány szakács dolgozik a konyhában egyszerre?

a

Kettő vagy több (gyerekeket és vendégeket is beleértve).

b

Egyszerre csak egyvalaki főz.

c

Senki.

2.

Milyen stílusban főz?

A

Komoly: A főzés napi tevékenység, egyben hobbi is, segít kikapcsolódni.

B

Laza: A vacsorák egyszerűek, ünnepekkor viszont nagyüzem van a konyhában.

C

Semmilyen stílusom nincs, mert nem főzök.

3.

Ki van még a konyhában, és mit csinál?

A. Hétvégéken nagy bulik színtere.

B. Az alváson kívül minden itt történik a családban. Játékterem, TV-szoba, iroda és konyha egyszerre.

C. Ha sör és mikró nem létezne, erre sem lenne dolgom.

4.

Mennyire fontos, hogy könnyen takarítható legyen?

A. Sikítófrászt kapok a lekozmált főzőlap látványától, mindennek ragyognia kell.

B. Túl sok mindenre használjuk, nem lehet egész nap takarítani. Gyorsan és könnyen takaríthatónak kell lennie.

C. Amire igazán szükségem van, az egy szelektív szemétgyűjtő papírnak, műanyagnak és üvegnek.

5.

Ha valami luxusholmival akarna villogni, mi lenne az?

A. Egy hiperszuper tűzhely

B. Egy beépített komputer, ahol a gyerekek egész nap a hálón lóghatnak és én is befizethetem a csekkjeimet.

C. Létezik olyan, hogy öntisztító mikró?

A VÁLASZOK:

Ön egy profi, a konyha egy munkahely. Ha belefér a keretbe, válasszon nagy, kényelmes és ergonomikus tűzhelyet, fagyasztót és akkora hűtőt, amelynek jó az elosztása és ahol egy nagyobb vendégseregnek is elfér az ennivaló. Célszerű lehet üvegezett ajtók választása is, a jobb átláthatóság érdekében. Mivel sok időt tölt a konyhában, nagyon fontos a munkafelületek jó megvilágítása és nem túl kényes felületek alkalmazása, mint például egy olyan padlólap, amely nem csúszik és könnyen tisztítható.

Inkább legyen praktikus, mint látványos. Úgy kell kialakítani, hogy a napi rutint a legjobban kiszolgálja: nagy mosogatótálca, öntisztuló sütő, könnyen elérhető mikró, sok felület és tárolóhely. Mivel ritkábban főz, szánja pénzét inkább egy nagyméretű, energiatakarékos hűtőre, könnyen tisztítható főzőlapra és masszív konyhabútorra. Praktikus, ha egy variálható polcrendszer és pakolásra alkalmas dobozok és ládák is vannak a közelben.

Ön az újraértékesítés embere! A pénzét praktikus, egyszerű konyhabútorra érdemes költeni, nem túl sok, de jó minőségű konyhaeszközzel, és jól jön egy beépített szelektív hulladékgyűjtő is. De azért vigyázzon arra, hogy ne költsön túl keveset se a konyhára. Hosszútávon a minőség mindig kifizetődik.

konyha felujitas
service_card_bg_1 1
01

Egy tökéletes világban a bontás időben kezdődik, minden építési anyag időben megérkezik, az átalakítás zökkenőmentes, a munka utáni takarítás gyors és egyszerű. Ha egy tapasztalt vállalkozót bíz meg, akkor erre jó esélye van. Ha kevésbé rutinost, akkor sok problémával nézhet szembe.

service_card_bg_1 1
02

Mindent egyedül? Ez olyan munka, amit egy laikus nem szeretne saját maga kivitelezni. A konyhafelújítás vagy átalakítás olyan tevékenység, ami a lakásfelújítás egyik legköltségesebb, legbonyolultabb és igencsak időigényes része.

service_card_bg_1 1
03

Nem megfelelő vállalkozó megbízása. Soha ne szerződjön olyan vállalkozóval, akiben nem bízik meg, vagy nem tudnak egymással jól kommunikálni, legyen bármennyire is felkapott, mások által erősen ajánlott, vagy bármennyire kedvező árú. Inkább keresgéljen tovább.

service_card_bg_1 1
04

Fejest ugrani a felújításba tisztánlátás nélkül. Ha nem jár utána még a munka megkezdése előtt, milyen várható költségekkel kell számolni, milyen építőanyag-árakra számíthat a felújítás során, nem lesz képes arra, hogy reálisan értékelje a kapott árajánlatokat. Másrészt azt sem árt tisztázni, milyen burkolatot, munkalapot, konyhabútort szeretne. Tájékozódjon, hogy tervezni tudja a költségkeretet!

service_card_bg_1 1
05

Előre fizetni. Megdöbbentő, milyen sok intelligens ember bízza gondolkodás nélkül megtakarított pénzét egy gyakorlatilag vadidegen vállalkozóra. Előre soha ne fizesse ki a munkadíjat és kérje, hogy a kivitelető dolgozzon ki egy menetrendet, hogyan történjenek a kifizetések, amint a felújítás egyes fázisai befejeződnek.

service_card_bg_1 1
06

Szem elől téveszteni az eredeti elképzeléseket. Járt már úgy, hogy elindult megvenni valamit, és teljesen mással tért haza? Ami ugyan felesleges, ám annál drágább? Ez így van a konyhai felújításkor is. Mert olyan sok érdekes dolgot lehetne még megvenni. Ezért kell listát készíteni, és ragaszkodni hozzá.

service_card_bg_1 1
07

Lépést tartani a szomszédokkal. Ha az Ön sütőjében maximum mélyhűtött pizza sül, akkor sokkal gazdaságosabb a legegyszerűbb tűzhelyet választani a profi indukciós helyett. Rengeteg pénzt meg lehet így takarítani. Később még mindig le lehet cserélni, ha változnak a főzési szokások és az igények.

service_card_bg_1 1
08

Giccses, túldekorált, nem ésszerű konyha kialakítása. Nézzünk szembe a ténnyel: amikor a lakása gazdát cserél, az új tulajdonos az Ön álomkonyháját úgyis azonnal át fogja alakítani. Jobb, ha inkább egy praktikus helyiséget rendez be. De ezt sem ajánlatos túllihegni. Ami ma hasznos (például beépített etetőszék, de amit a gyerek már egy év múlva sem fog tudni használni), holnap már kényelmetlen és felesleges.

service_card_bg_1 1
09

Újra és újra meggondolni magunkat. Az idő pénz. Újratervezni, átvariálni unos-untalan egyenes út a csúszáshoz, megváltoztatott munkatervhez, és elszálló költségvetéshez. És persze a vállalkozó is elveszítheti a türelmét, aki ez alatt nem tud újabb megbízást elfogadni.

service_card_bg_1 1
10

Inkább lakni kényelmetlen körülmények között, mert a felújítás túl zűrös lenne. Az élet nemcsak küzdelem, hanem öröm is. Gondoljon bele, némi pénz és idő ráfordításával olyan konyhája lehet, amilyet mindig is akart. Nem említve, hogy néhány felújítási sztorival gazdagodik az élete.

Hogyan rendezzük be a konyhánkat?

A legtöbb konyhában a tűzhely-mosogató-hűtőszekrény határolta térben a legnagyobb a forgalom. Nagyon fontos, hogy ezek úgy legyenek elhelyezve a konyhában, hogy a konyhai tevékenységek során mind a három könnyen elérhető legyen, ugyanakkor biztonságos is legyen a használatuk (pl. a hűtő ne essen túl közel a tűzhelyhez, hogy a gyerekek elérhessék oly módon, hogy eközben a forró tűzhelynek nem kerülnek a közelébe). Jó szolgálatot tehet a szigetasztal is, ha elég nagy hozzá a konyha területe. Egy guruló zsúrasztal még kisebb konyhákban is praktikus lehet, amit a fal mellé lehet állítani, ha nincs éppen használva. A jó hír, hogy az ergonómikusan megtervezett konyhák felértékelik a lakást újraértékesítéskor. A rossz hír viszont az, hogy ezt most kell kifizetni. Akkor gazdaságos a felújítás, ha a konyhára az összköltségek 20%-át költjük.

konyha felujitas budapesten