Consulting services can provide valuable insights, strategic guidance, pecialized

1901 Shiloh, Hawaii 81063

Shopping cart

Subtotal 0.00 Ft

View cartCheckout

Lakásfelújítás - Fürdőszoba felújítás

LAKÁSFELÚJÍTÁS TIPPEK, TRÜKKÖK, ÖTLETEK

Sok hasznos tanácsot lehet olvasni, hallani a lakásfelújítással kapcsolatban. A legtöbb ingatlantulajdonos több-kevesebb információ birtokában vág bele a munkába. Az óvatosabbja három különböző árajánlatot is kér és megnézi a vállalkozók referenciáit is. Ilyen felkészültség mellett azt gondolhatnánk, hogy a siker nem is kérdés. 

De ha így van, akkor mégis miért hallani annyi rémtörténetet, ha felújításról esik szó?

Lakásfelújítás tippek a hatékony és gyönyörű otthonért
about
lakásfelújítás tanácsok szakértőtől a tökéletes otthonhoz
about

A LAKÁSFELÚJÍTÁS BUKTATÓI

Lakásfelújítás vagy átalakítás tulajdonképpen nagy lutri. Eleve sok pénzt kell rászánni, sok utánajárással és felfordulással jár, és mindezek ellenére a végeredmény is bizonytalan. Általában nem ismerjük a vállalkozót és a csapatát, nem nagyon van közvetlen információnk arról, hogy milyen minőségű munkát végeznek, mennyire tapasztaltak, mennyire jó szakemberek. Előre azt sem lehet tudni, hogy a kiválasztott anyagok biztosan beválnak, illetve időben megérkeznek, és így tovább. Nem csoda, hogy sok megrendelőnek rémálommá válik a lakásfelújítás. 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a legolcsóbb vállalkozót bízzák meg, mert szeretnék a lehető legkevesebb pénzből megúszni a lakásfelújítást. És ez nagyon nagy hiba!

A LAKÁSFELÚJÍTÁS KÖLTSÉGE

A költségek csak a harmadik vagy negyedik legfontosabb szempont a megfelelő vállalkozó kiválasztásakor. Ezért alább szeretnénk megosztani néhány tippet, hogy a lakásfelújítás a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel és kellemetlen meglepetések nélkül mehessen végbe. Lépésről lépésre mutatjuk be, hogyan lehet a legésszerűbben túlesni a dolgon.

A legfontosabb a vállalkozó kiválasztása legyen, aki kivitelezi a munkát.

lakásfelújítás ötletek a kreatív és praktikus megoldásokhoz
about
counter_card_1

19+

Év tapasztalat

counter_card_2

500+

Elégedett ügyfél

counter_card_3

500+

Elkészült felújítás

counter_card_4

25e+

Facebook követő

service_card_bg_1 1
service_card_6 1
01

Határozza meg a célokat:

Mi jó vagy nem jó az otthonában? Van valami, ami zavaró? Vagy csak szeretne már valami mást? Valami hiányzik? Szeretné hatékonyabban kihasználni a rendelkezésre álló teret? Ha a pénz nem számítana, akkor hogyan képzelné el az álomotthonát? Tegye fel ezeket a kérdéseket minden átalakítandó helyiséggel kapcsolatban. Így megfogalmazódik egy kívánságlista, amely már jó kiindulási pont. Gondoljon arra, hogy ez az a pont, amikor új ötletek merülhetnek fel, most még eltérhet az eredeti elképzelésektől is. El sem tudja képzelni, egy-egy új ötlet milyen jó és szerencsés megoldásokat, végső soron kellemes otthont eredményezhet.

service_card_bg_1 1
service_card_2 5
02

Állítson fel fontossági sorrendet:

A mindennapokban kénytelenek vagyunk kompromisszumok között élni. A felújításra szánható keret, a rendelkezésre álló tér, és a többi családtag ízlése és kívánságai mind befolyásolják, mi valósulhat meg egyáltalán az elképzeléseinkből. Érdemes a kívánságokat fontossági sorrendbe állítani. Jelölje meg azokat, amelyek a legfontosabbak, ezek szerepjenek a lista élén. Ez már egy nagy lépés a jól átgondolt lakásfelújítás irányába. Ezért fontos egy tapaszt kivitelező, aki segítséget nyújt abban, hogyan valósíthatóak meg ezek az elképzelések.

service_card_bg_1 1
service_card_2 3
03

Költségvetés:

Ez az a pont, ahol az álmok és a valóság találkozik. A költségvetést reálisan kell összeállítani. Gondolja át, mekkora pénzt tud erre mozgósítani. Önerőből történne a felújítás? Kölcsönt venne fel hozzá? Egy dolgot ne tegyen: ne bízza a munkát olyan vállalkozóra, aki meghitelezi a költségeket, aki felajánlja, hogy majd ő biztosít hozzá kölcsönt. Arról se feledkezzen meg, hogy ajánlatos némi pénzt tartalékolni a kalkulált költségvetésen túl is. Ezen a ponton rugalmasságra is szükség van. Sajnos a végösszeg előre nem látható okok miatt is eltérhet az eredeti kalkulációtól. Ezért is nagyon fontos megbízható vállalkozóra bízni a munkát, hogy ne érjék nagy meglepetések akkor, amikor a számlát ki kell fizetni.

service_card_bg_1 1
service_card_2 6
04

A vállalkozó kiválasztása:

Nehéz lenne néhány szóban összefoglalni mindazt, ami fontos egy jó vállalkozó kiválasztásakor. A legtöbb tapasztalatot és a legnagyobb szakértelmet a konyha és a fürdőszoba felújítása kívánja meg, a referenciák megtekintésekor erre kerüljön a hangsúly. Engedélyek illetve számlaképesség megléte alapkövetelmény. Ne feledje azt sem, hogy egy rosszabb kivitelezőnek is lehetnek sikeres munkái, egyetlen pozitív véleményre ne alapozza a döntését. És persze még egy sikeres és tapasztalt vállalkozóval sem biztos, hogy megtalálja a hangot. A jó együttműködés itt elengedhetetlen. A megbízhatóság szintén nagyon fontos. Csak olyan embert bízzon meg a munkával, aki garantálja a megbeszélt árat, illetve írásos árajánlatot is készít Végső soron ez a két dolog mutatja a vállalkozó elkötelezettségét, miszerint valóban úgy végzi a munkát, hogy Ön elégedett legyen.

service_card_bg_1 1
service_card_5 1
05

Kezelje türelemmel a helyzetet:

Egy lakásfelújítás nagy kihívás. Sok tervezéssel, szervezéssel, utánajárással kezdődik. A munka zajjal, porral jár, szerszámokkal és építőanyagokkal lesz tele a lakás. Az első napokban még könnyen túltesszük magunkat a kellemetlenségeken, később azonban nagyon próbára teszi a türelmünket. Erre fel kell készülni! Azzal is számolni kell, hogy az egyes munkafolyamatok időigénye nem egyforma. A bontás és a falazás látványosan gyors, a festés, burkolás vagy a villanyszerelés lassabban halad. Kezelje türelemmel és belátással a helyzetet, így kevesebb stresszel jár ez az időszak.

service_card_bg_1 1
service_card_4 1
06

Vegyen részt a felújításban:

Nem bölcs dolog a távollétünkkel tüntetni, miközben átalakítják otthonunkat. Ne feledje, végső soron Önnek kell benne élni, vagy az elkészült ingatlant értékesíteni, nem pedig annak, aki a munkát kivitelezte. Még a legtapasztaltabb vállalkozónak is segítség az Ön véleménye, ezért vegyen részt Ön is a munkában, legyen jelen, amikor teheti. Fontos, hogy legyen elérhető és kommunikatív, hiszen az Ön elkötelezettsége a kivitelezéssel megbízott vállalkozó számára is inspiráló. Ha okosan választja meg a kivitelezőjét (azaz nem csak az árra alapozva dönt), akkor a felújítás sok hasznos tapasztalattal gazdagítja Önt bosszúságok helyett.

.budapest furdoszoba felujitas
Szolgáltatási területünk:

Budapest egész területén vállalunk mind fürdőszoba felújítást, mind teljes lakásfelújítást. Helyszíni felmérésért és árajánlat készítéséért hívjon most!